Kodni manifest

Želimo delati v ekosistemu, ki krepi razvijalce, da dosežejo svoj potencial - v takem, ki spodbuja rast in efektivno sodelovanje. Prostor, ki je varen za vse.

Takšen prostor koristi vsem, ki v njem sodelujejo. Spodbuja, da novi razvijalci vstopijo na naše področje. Rastemo preko pogovorov in sodelovanja in preko rasti se izboljšujemo.

V prizadevanjih za vzpostavitev takega prostora se držimo naslednjih vrednot:

  1. Diskriminacija nas omejuje. To vključuje diskriminacijo na osnovi rase, spola, spolne usmerjenosti, spolne identitete, starosti, narodnosti, tehnologije in katerekoli druge poljubne izključitve skupine ljudi.
  2. Meje nas častijo. Vaša raven udobja ni raven udobja vsakogar. Ne pozabite, da to upoštevate, če ste o tem obveščeni.
  3. Sami smo naše največje bogastvo. Nihče od nas se ni rodil mojster našega poklica. Vsak je tekom svoje poti dobil pomoč. Vrnite uslugo, kadar in kjer jo lahko.
  4. Sami smo naš vir za prihodnost. Kot razširitev #3 delite, kar veste. Postanite vir pomoči tistim, ki se obrnejo na vas.
  5. Spoštovanje nas definira. Z drugimi ravnajte tako, kot bi sami želeli, da drugi ravnajo z vami. Naredite vaše razprave, kritike in pogovore iz položaja spoštovanja. Vprašajte se, ali je res? Je potrebno? Je konstruktivno? Karkoli manj ni sprejemljivo.
  6. Reakcije zahtevajo milino. Jezni odzivi so veljavni, vendar žaljiv jezik in maščevalni ukrepi niso zdravi. Ko se zgodi nekaj, kar vas užali, ravnajte točno določeno, vendar spoštljivo. Zaostrujte razumsko in poskusite dati žaljivi osebi priložnost, da objasni in morebiti popravi napako.
  7. Mnenja so samo to: mnenja. Vsak od nas ima zaradi ozadja in vzgoje različna mnenja. Dejstvo je, da je to popolnoma sprejemljivo. Ne pozabite: če spoštujete vaša lastna mnenja, bi morali spoštovati mnenja drugih.
  8. Motiti se je človeško. Morda niste nameravali, vendar napake se zgodijo in prispevajo graditi izkušnjo. Dopuščajte običajne napake in ne oklevajte se opravičiti, če jo naredite tudi sami.

Kako prispevati

To je skupno prizadevanje. Pozdravljamo vse prispevke poslane kot zahtevke za poteg.

(Popravki besedila in sloga so tudi dobrodošli.)

I Support It