Manifestul privind codul de conduit

Dorim să lucrăm într-un ecosistem care permite programatorilor să-ṣi realizeze potenṭialul - care încurajează dezvoltarea ṣi colaborarea. Un mediu sigur pentru toți.

De un astfel de mediu beneficiază toți cei care iau parte la el. Încurajează alți programatori să intre în domeniul nostru de activitate. Noi ne dezvoltăm prin intermediul comunicării ṣi colaborării, ṣi evoluăm prin intermediul dezvoltării.

În efortul nostru de a crea un astfel de mediu, aderăm la următoarele valori:

  1. Discriminarea ne limitează. Aceasta include discriminarea pe bază de rasă, gen, orientare sexuală, identitate de gen, vârstă, naționalitate, precum și orice altă excludere arbitrară a unui grup de oameni.
  2. Limitele sunt onorate. Nivelul tău de confort e diferit de al celorlalți. Nu uita aceasta, iar când intâlneṣti o astfel de situație, ține seama de asta.
  3. Noi înṣine suntem averea noastră cea mai de preț. Niciunul dintre noi nu s-a născut maestru în meserie. Fiecare dintre noi a primit ajutor pe parcurs. Ajută la rândul tău pe alții, când ṣi unde poți.
  4. Noi suntem resursele viitorului. Ca continuare pentru #3, împarte-ți cunoștințele. Devino o sursă pentru cei care se vor alătura mai târziu.
  5. Respectul ne defineṣte. Poartă-te cu alții aṣa cum vrei ca ei să se poarte cu tine. Plasează-te pe o poziție de respect atunci când discuți, critici, ori dezbați. Întreabă-te, e adevărată? E necesară? E constructivă? Tot ce nu corespunde nu este acceptabil.
  6. Reacțiile necesita eleganță. Răspunsurile furioase sunt valide, însă limbajul abuziv ṣi gesturile de răzbunare sunt toxice. Când se întâmplă ceva ce te jignește, răspunde cu hotărâre, dar ṣi cu respect. Nu agrava situația fără motiv, ṣi oferă celuilalt ṣansa de a se explica, așadar de a corecta situația.
  7. Părerile sunt doar atât: păreri. Fiecare dintre noi, datorită trecutului nostru ṣi educației primite, vom avea păreri diferite. Acest lucru este perfect acceptabil. Ia aminte: dacă îți respecți propriile păreri, ar trebui să le respecți și pe ale altora.
  8. A greși e omenește. E posibil să nu intenționezi asta, dar greșelile se întâmplă oricui și contribuie la creșterea experienței. Tolerează erorile oneste, și nu ezita să îți ceri scuze dacă faci una chiar tu.

Cum să contribui

Acesta este un efort de colaborare. Încurajăm toate contribuțiile înaintate în formă de pull request.

(Contribuții privind formularea ṣi stlistica textului sunt de asemeni binevenite.)

I Support It
дрочка члена